Vrijliggende fietspaden langs Structuurbaan

De Structuurbaan, een belangrijke ontsluitingsweg door bedrijventerrein Plettenburg, krijgt aan beide zijden vrijliggende fietspaden. De gemeente Nieuwegein maakt tegelijk de aansluiting op de Nieuwe Heemsteedsebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal veiliger. De Structuurbaan is onderdeel van het regionale hoofdfietsnetwerk.

Verantwoordelijk wethouder Peter Snoeren: “Het is al veel langer onze wens om de Structuurbaan veiliger te maken voor fietsers. Er fietsen immers dagelijks veel schoolgaande kinderen over de Structuurbaan. Vrijliggende fietspaden verbeteren de verkeersveiligheid aanzienlijk. Fietsers moeten wel tijdens de werkzaamheden een stukje omrijden. Dat is nu weliswaar een tijdelijk ongemak maar ze krijgen er een comfortable en veilige fietsroute voor terug.” De provincie betaalt mee aan de herinrichting van de Structuurbaan.

Campagne Nieuwegein Fietst!
In Nieuwegein startte woensdag 15 februari de campagne Nieuwegein Fietst! Doel is om meer inwoners bewust te maken dat fietsen vaak een goed en snel alternatief vormt. Om van Nieuwegein Fietst! een succes te maken, wordt bij de uitvoering samenwerking gezocht met inwoners uit de stad. Als de herinrichting van de Structuurbaan gereed is, zet de gemeente na de zomervakantie in het kader van Nieuwegein Fietst! de nieuwe veilige fietsverbinding in de schijnwerpers.

De gemeente Nieuwegein werkt in het overheidsprogramma Goedopweg samen met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden Nederland. Goedopweg vloeit voort uit het landelijke initiatief Beter Benutten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk