Vreeswijkse Sluizenwandeltocht

De wandelafdeling van Atverni organiseert op zaterdag 13 september a.s. voor de 6e keer samen met de Activiteitengroep Vreeswijk de Sluizenwandeltocht. Wandelaars kunnen kiezen uit een tocht van 5, 12, 17 of 20 km. Afhankelijk van de afstand zullen de wandelaars een aantal sluizen, maximaal 8, in Nieuwegein aandoen.

Inschrijven en vertrek: van 8.00 – 12.00 uur
in Theehuys Museumwerf Vreeswijk, Wierselaan 113, 3433 ZS Nieuwegein. Het inschrijfgeld voor alle afstanden bedraagt € 4,50. Voor leden van een watersportbond is het inschrijfgeld, op vertoon van hun lidmaatschapkaart € 3,50. Elke deelnemer krijgt een medaille met daarop één van de acht sluizen (naar eigen keuze).

Op diezelfde dag is er in Vreeswijk tevens een jaarmarkt met openlucht galerie en kofferbakverkoop. Op de Museumwerf zijn gezellige livemuziek activiteiten in verband met het Open Museumweekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Vreeswijkse Sluizenwandeltocht

Nieuwegein kent een zevental bijzondere sluizen, waarvan vijf in het voormalige Vreeswijk, zoals de afgesloten Rijkshulpschutsluis, de Oude Sluis, de Koninginnensluis, Prinses Beatrixsluis en de sluis in de Schalkwijkse wetering. In het voormalige Jutphaas zijn de Zuidersluis en de Doorslagsluis.

De wandelafdeling van atletiekvereniging Atverni, aangesloten bij de SGBW, heeft het initiatief genomen om in samenwerking met de Activiteitengroep Vreeswijk op zaterdag 14 september aanstaande een wandeltocht voor jong en oud te organiseren, waarbij -afhankelijk van de te lopen afstand- zoveel mogelijk sluizen gepasseerd worden. De route van de langste afstanden komt langs alle sluizen in Nieuwegein.

De wandeltocht start op 14 september tussen 08.00 uur en 12.00 uur en vertrekt vanaf het Theehuys van de Museumwerf, waar de wandeltocht ook zal eindigen. De afstanden waar men aan kan meedoen zijn 5, 10, 15 of 20 km. Aanmelden aan de start bij het Theehuys van de Museumwerf voor € 4,50 p.p. Men ontvangt hiervoor een routebeschrijving en na afloop een herinnering.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk