Vogelnest wint Nieuwegeinse schaakkampioenschap

Op woensdagmiddag 29 november is het Nieuwegeinse schaakkampioenschap voor basisscholen gehouden. De Algemene SchaakVereniging Nieuwegein (ASVN) heeft samen met basisschool de Veldrakker dit toernooi georganiseerd. Aan het toernooi deden 18 enthousiaste teams van 9 basisscholen mee.Dit jaar won verrassend Vogelnest 1 dit kampioenschap en liet vooraf gedoodverfde favorieten achter zich. Het team dat bestaat uit Lars de Bot, Ferenc Parbhoesingh, Frank Peters en Wesley Goes, won de eerste vier ronden alles, net zoals de winnaar van vorig jaar Koningin Julianaschool 1.. In de vijfde ronde speelden beide teams tegen elkaar en trok Vogelnest 1 aan het langste eind. In de laatste ronde was voor Vogelnest 1 een remise voldoende om eerste te worden. Tegen het thuisspelende taaie Veldrakker 1 werd inderdaad deze remise behaald.In de zesde ronde wist Koningin Julianaschool 1 te winnen van de nummer twee van vorig jaar De Veldrakker 1 en werd daarmee tweede en mag met de winnaars naar het regionale kampioenschap in maart te Amersfoort. In dat toernooi zullen 40 teams strijden voor een plaats in de door de KNSB georganiseerde landelijke finale.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!