VO omgeving Oude Sluis Vreeswijk vastgesteld

Het college heeft Voorlopig Ontwerp (VO) omgeving Oude Sluis Vreeswijk vastgesteld. Het ontwerp voorziet in de herinrichting van de openbare ruimte rondom de Oude Sluis van Vreeswijk. Verder voorziet het ontwerp in de realisatie van parkeerplaatsen op loopafstand van de Oude Sluis. Het VO is gebaseerd op de al eerder vastgestelde nota’s “Ontwikkelingsvisie Vreeswijk: uitwerking voor de omgeving Oude Sluis” het “Programma van Eisen herinrichting omgeving Oude Sluis”.

In de zomermaanden heeft een ontwerpteam, bestaande uit vertegenwoordigers van de afdeling Planvorming en DS Landschapsarchitecten, gewerkt aan een voorstel voor het VO. Vorig jaar september is dit besproken met het Platform Vreeswijk en de Gemeentelijke Monumentencommissie. Naar aanleiding van de reacties is het VO tot stand gekomen. In de VO wordt uitgegaan van de realisatie van parkeerplaatsen op loopafstand van de Oude Sluis. Hierdoor zijn de grootschalige toevoegingen van parkeerplaatsen zoals voorgesteld in de nota “Ontwikkelingsvisie Vreeswijk” niet meer nodig.

Het VO is met ook afgestemd met het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden. Binnenkort start de inspraakprocedure voor het VO. Hierover verschijnt nog een persbericht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk