Visie Park Oudegein ter inzage

Het college heeft samen met inwoners en belanghebbenden van Nieuwegein een concept visie opgesteld voor de toekomst van stadspark Oudegein. De visie geeft een kader voor nieuwe initiatieven en projecten in het stadspark Oudegein. Daarnaast geeft de visie richting aan het beheer van het stadspark. De concept visie Oudegein ligt ter inzage van 13 tot en met 26 november 2015.

De visie is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject bestaande uit gesprekken, enquêtes en bijeenkomsten. Wethouder Peter Snoeren: “De denkkracht van jong en oud, natuurliefhebber en recreatief ondernemer leidde tot de conclusie dat we vooral moeten behouden wat het park nu zo mooi maakt. Daarnaast ziet men mogelijkheden voor verbetering, die de verscheidenheid en het gebruik van het park nog beter tot z’n recht kunnen laten komen. Dit alles hebben we verwerkt in een visie waarmee Park Oudegein een stadspark kan zijn voor alle inwoners.”

De visie stadspark Oudegein geeft een denkrichting op hoofdlijnen waarbinnen historie, natuur, ecologie en recreatie naast elkaar kunnen functioneren en zich verder kunnen ontwikkelen: De nog aanwezige cultuurhistorie in Stadspark Oudegein geldt als één van de uitgangspunten bij nieuwe ontwikkelingen. De landschappelijke inrichting van het stadspark draagt bij aan een natuurlijke uitstraling, die door veel recreanten wordt gewaardeerd. De natuurwaarden willen we vergroten door de natuurlijke gebieden uit te breiden en onderling te verbinden door een ecologische zone. Te midden van de natuurlijke gebieden ligt van noord naar zuid het recreatief middendeel, waar de huidige recreatieve functies uitgebreid kunnen worden en nieuwe initiatieven een kans krijgen. Een uitnodigende toegang tot het stadspark is van belang voor een goed gebruik van het stadspark. De entrees, de oversteken en de wandel- en fietsroutes vanuit de directe woonomgeving moeten aantrekkelijk, sociaal veilig en toegankelijk zijn voor alle doelgroepen.

De concept-visie ligt nu voor een ieder ter inzage van 13 november tot en met 26 november, maar is ook hier te downloaden. Gedurende deze termijn kan een ieder een inspraakreactie indienen. Inzage van bovengenoemde stukken is mogelijk bij de receptie op de 1e etage van het Stadshuis in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk