Video: Burgemeester Frans Backhuijs opent Funland in Galecop

Afgelopen zondagmiddag heeft burgemeester Frans Backhuijs de officiële opening verricht van Funland in de wijk Galecop. Vorige week vrijdag en zaterdag hebben veel vrijwilligers hard gewerkt tijdens NLDoet om deze bijzondere plek in Nieuwegein te realiseren. Onze fotograaf Michael Simonse en videograaf Jos van Vogelpoel waren er bij.

Funland is ontstaan naar aanleiding van een Minecraft toernooi georganiseerd door de bibliotheek De Tweede Verdieping in Nieuwegein. Drie vrienden Dimar (11 jaar), Ayoub (12jr) en Kaan (12 jr) – allen uit Galecop – zijn de winnaars van dit toernooi. Zij ontwierpen het beste idee voor een Happy Place in Nieuwegein. Als prijs mochten zij van de gemeente hun ontwerp bij het amfitheater aan de Willem Elsschothove/Lucas van Leydenhage realiseren.

Na vier maanden werken is een plek ontstaan met bloemen, een wilgenhut, een hangmat, een kruidentuin en een speelplein. Esmy Kromontono, moeder van één van de prijswinnaars (Dimar) en coördinator van Funland: ‘We zijn blij met het resultaat. Zonder het harde werken van de vrijwilligers was het nooit gelukt. Daarom zijn we vereerd dat de burgemeester Funland officieel opent.’

Foto’s: Michael Simonse

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk