Verwarming lager op Warme Truiendag

Met een warme trui aan, kan de verwarming best een graadje lager. En dat is wat de leerlingen op daltonschool UniQ op 10 februari doen. Op die dag organiseert de Vereniging Klimaatverbond Nederland de landelijke Warme Truiendag.

UniQ doet mee en zet die dag de verwarming in de school een standje lager. Zo vraagt de school aandacht voor het klimaat en de uitstoot van CO2. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen de dag comfortabel doorkomen, beginnen ze hun schooldag met een warming-up voor de hele school. Tussen de middag wordt de temperatuur weer opgeschroefd met een lekker kopje soep. De voorbereidingen op de Warme Truiendag zijn al in volle gang. In de klassen worden extra lessen gegeven over warmte en het milieu. De kinderen van groep 5-6 en 7-8 hebben bovendien breiles gehad en zijn druk bezig met het breien van een zo lang mogelijke sjaal. De groepen 3 en 4 vingerhaken de langste sliert die zij kunnen maken.

Op de Warme Truiendag wordt ook een verkiezing van de mooiste muts gehouden. Deelname aan de Warme Truiendag is de eerste activiteit die UniQ organiseert in haar nieuwe streven een duurzame school te worden. De komende tijd wordt duurzaamheid verweven in zoveel mogelijk aspecten van de school. Voorzieningen in het gebouw worden aangepast, in de lessen wordt structureel aandacht besteed aan duurzaamheid en de kinderen worden duurzame gewoontes bijgebracht, zoals consequent afvalscheiden en apparaten uitzetten die je niet gebruikt. Ook wordt er een schooltuintje aangelegd het binnenplaatsje van de school.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk