Verkeer A12 omgeleid via Jutphasebrug

In juli verhoogt Rijkswaterstaat de Galecopperbrug (A12 Utrecht over het A’dam-Rijnkanaal) met bijna één meter. Zo kunnen schepen voortaan met hogere lading onder de brug door varen. Tijdens de werkzaamheden is de A12 Utrecht ’s nachts afgesloten in één rijrichting. Dit gebeurt in twee periodes: van vrijdag 4 juli tot zondag 13 juli en van zondag 20 juli tot zondag 27 juli. Gele borden leiden het verkeer dan om via de nabijgelegen Jutphasebrug in Nieuwegein.

Door de week duren de omleidingen van 23.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend. In het weekend eindigen de afsluitingen later omdat de ochtendspits dan minder druk is. In het eerste weekend van juli start de aannemer al om 21.00 uur (op vrijdagavond 4 juli rijrichting Arnhem en op zaterdagavond 5 juli rijrichting Den Haag). De laatste afsluiting is in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 juli.

Rijkswaterstaat verwacht tijdens de nachtelijke afsluitingen in juli een extra reistijd van ongeveer 10 minuten en toegenomen verkeersdrukte op de lokale omleidingsroute, waaronder een klein deel van de A.C. Verhoefweg in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk