Verhoging eenmalige uitkering langdurige minima

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft dinsdagavond ingestemd met een voorstel van GroenLinks, mede namens CDA en PvdA, om de eenmalige uitkering aan langdurige minima te verhogen. Voor alleenstaanden betekent dit een uitkering van € 220,- , voor eenoudergezinnen €300,- en voor tweeoudergezinnen €350,-

Aanvankelijk had het College besloten om de uitkering een kwart te laten zijn van het bedrag dat vorig najaar met de sociale partners was overeengekomen. De indieners vonden dit niet passend gezien het feit dat er een overschot is van 700.000 euro op de rekening van 2003. In deze tijd wordt toch al fors bezuinigd op de bijstand van de minima. Een meerderheid van de raadsleden stemde in met het voorstel.

Eerder dit jaar, toen het ernaar uitzag dat de gemeente het geld voor de eenmalige uitkering voor een ander doel wilde aanwenden, stelde GroenLinks vragen aan het College. Met een amendement legde de raad toen vast dat het geld voor de eenmalige uitkering gebruikt moest worden. Met dit besluit van de raad is het uit te keren bedrag substantieel verhoogd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk