Verenigde Senioren Partij start haar campagne

Vrijdagavond 7 februari j.l. heeft de Verenigde Senioren Partij (VSP – lijst 8) haar campagne gelanceerd. In het Kleur-, Geur- en Smaakcentrum van Cees van Suylekom Liet de lijsttrekker, Herman Troost, de kandidaten de revue passeren. Het zijn grotendeels mensen die in Nieuwegein in allerlei hoedanigheden actief zijn, van bestuursleden van ouderen bonden, tot wijkwerkers of leden die actief zijn in de eigen omgeving. Sommige kandidaten, zoals oud wethouder Ton van Zandbergen en de altijd actieve Ties Hogenbirk, doen al meer dan 12 jaar mee.

Troost gaf uitleg over het motto ‘Regie aan de raad.’ voor de komende gemeenteraadsverkiezing, die 19 maart aanstaande is. Troost: ‘De gemeente Nieuwegein praat al meer dan tien jaar dat het een Regiegemeente wil worden. Dus sturen, leiding geven, bewoners zelf aan de slag laten gaan, enz. De gemeente moet niet meer alles zelf doen, maar wat willen we gezamenlijk bereiken? In feite komt er van deze wens niet veel terecht. Koud water vrees, angst voor verandering, we weten het niet. Ook vanuit de diverse colleges zien we geen initiatieven ontstaan. Voeg hier aan toe dat dankzij de bezuinigingen en de wens om inwoners zelf actiever mee te laten doe het ontwikkelen van regie meer dan ooit noodzakelijk is en u heeft de vanzelfsprekende gevolgtrekking: ‘Laat de raad het zelf dan maar opstarten.”

Herman Troost ziet hierbij een belangrijke rol voor een zaken college dat zich gaat concentreren op implementatie en uitvoering van de plannen. ‘Even maar eens geen politiek maar oplossingen aandragen’ aldus Troost. Hoe houden we de zorg op peil met minder middelen. Hoe lossen we de problemen op van senioren die niet meer in een verzorgingshuis kunnen wonen maar thuis behandeld gaan worden. Hoe houden we sport, cultuur en velerlei activiteiten aan de gang nu er bezuinigd moet worden. Het werd een boeiende en ook gezellige bijeenkomst waar ook de nieuwe website werd gelanceerd. Hier is ook het partijprogramma te downloaden. De campagne is gestart.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk