Tijdelijke invulling Galecopperzoom

Op 31 januari waren de bewoners van Galecop uitgenodigd door de gemeente Nieuwegein om mee te praten over een tijdelijke invulling van de Galecopperzoom. De gemeente Nieuwegein kocht in het verleden gronden aan in de Galecopperzoom, om hier bedrijven en kantoren te huisvesten als onderdeel van het grote gebiedsontwikkelingsproject A12-centraal. Echter, deze rijksinvesteringen in de A12 worden niet voor 2030 voorzien. Voor de tussentijdse invulling worden nu ideeën geïnventariseerd en aangeboden aan het college. Zij beslist uiteindelijk in maart dit jaar over het vervolgtraject. Het tijdelijke gebruik moet geld opleveren en geen investeringen voor de gemeente betekenen.

Aan de ca. 40 aanwezige Galecoppers werd gevraagd om de al bestaande ideeën met veel knip- en plakwerk in het gebied in te vullen. Door middel van zgn. wildcards kon men de eigen meegebrachte ideeën toevoegen. In vijf groepen ging men aan de slag met een plattegrond van de Galecopperzoom, om te komen tot vijf inventieve gebiedsconcepten. Verrassend was vooral het idee van een bewoner om in een deel van het gebied een kleine golfbaan aan te leggen die in de winter gebruikt kan worden als ijsbaan.

De bewoners presenteerden de plattegronden tot slot aan wethouder Hans Adriani, die aangenaam verrast was met de resultaten: “Het is geen makkelijke opgave, de ideeën moeten namelijk geld opleveren. Ik sta versteld hoe creatief u bent met dit uitgangspunt in uw achterhoofd. Mij wordt nu in ieder geval duidelijk welke richting u wenst en welke niet.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk