Theatervoorstelling over pesten op Oosterlicht

Op woensdag 18 november 2015 ging op het Oosterlicht College het jaarlijkse Pestproject van start om het thema ‘pesten op school’ bespreekbaar te maken. Onderdeel van dit project is een indrukwekkende theatervoorstelling voor alle brugklasleerlingen van het Oosterlicht Nieuwegein en Vianen. Vijfdejaars VWO-leerlingen met het examenvak kunst-drama voerden in het Oosterlicht Theater een toneelstuk op. De leerlingen schreven het script zelf geschreven en waren tevens de acteurs.

Na de voorstelling was er gelegenheid vragen te stellen aan de acteurs. Zij vertelden ook zelf wel eens gepest te zijn of iemand te hebben gepest. Door het spelen van deze voorstelling realiseerden zij zich dat pesten heel veel impact heeft en nooit door mag gaan. Vervolgens werd er in de mentorklas doorgepraat over de voorstelling. Wat doet pesten met je? Wat doe je als je wordt gepest of als je een pester kent? Wat zijn jouw ervaringen en welke oplossingen zijn er?

In de klas werden de leerlingen ook voorgesteld aan de Peer Mediators van de school. Dit zijn tweede en derdejaarsleerlingen die hiervoor gediplomeerd zijn. Zij hebben geleerd hoe ze andere leerlingen kunnen helpen bij het oplossen van conflicten. Peer Mediators worden begeleid door leraren.

Op 19 november werd de voorstelling opgevoerd voor ouders van brugklasleerlingen. Evenals bij hun kinderen maakte het onderwerp bij ouders veel emoties los.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk