Katern

Technica 10 cursussen voor meiden van 10-13 jaar

Stichting Welzijn Nieuwegein gaat binnenkort weer starten met twee cursussen Technica 10. Technika -10 is een landelijk project, dat zich bezig houdt met het organiseren van technische clubs voor meiden van de bovenbouw van het basisonderwijs. Technika 10 laat meisjes tussen de 10 en 13 jaar zien dat techniek spannend en uitdagend is. En meestal niet moeilijk! In tien bijeenkomsten leren meiden met allerlei gereedschap om te gaan en ervaren zij, dat het niet eng of saai is om met techniek aan de gang te gaan. De kosten zijn € 20 voor 10 lessen. Meiden krijgen na afloop een certificaat.

Op maandagavond 13 september van 19.00 – 20.30 uur start in Buurtcentrum de Brink een cursus ELECTRA Hierbij komen begrip-pen als “serie- en parallelschakeling”, “gelei-ding”, “isolatie” en “stroomkring” aan de orde. Ter illustratie een voorbeeld van een elektriciteitsprogramma. Meisjes worden via het “spelen” met batterijen en lampjes ver-trouwd gemaakt met elektriciteit in het da-gelijks leven. Zo wordt b.v. een “zenuwspiraal” of een “elektrospel” gemaakt. Vervolgens kan een alarmbel gemaakt worden, een schemerlampje of iets anders. Aanmelden kan via Buurtcentrum de Brink.

Op woensdagavond 22 september start er in Buurtcentrum de Boog een cursus ALLERLEI. In de cursus Allerlei worden er verschillende technieken behandeld. E worden bijvoorbeeld fotolijstjes en memohouders gemaakt van hout en metaal, maar chemie komt ook aan de orde. Meiden mogen hun eigen badzout of handcreme maken en chemische proefjes doen. Tegen Sinterklaas kunnen meiden een mooie surprise maken. De cursus Allerlei start op woensdag 22 september van 19.00 tot 20.30 uur in Buurtcentrum De Boog.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk