Talens Palet

Op vrijdag 31 mei vindt in Theater en Kunstencentrum De Kom in Nieuwegein de opening plaats van de expositie van de regionale voorronde van het Talens Palet.

Ruim zestig schilders en tekenaars maakten een werk, gebaseerd op het gedicht Souvenir van Gerrit Komrij. Dit levert een gevarieerde en kleurrijke expositie op die nog tot en met zaterdag 22 juni te bezichtigen is.

Het Talens Palet verwierf voorgaande jaren bekendheid als dé nationale amateurschilderprijs, bij de editie van 2002 mochten voor het eerst ook tekenaars meedoen.

Alle vrijetijdsschilders en -tekenaars in Nederland van 16 jaar en ouder werden uitgenodigd een kunstwerk te maken, daarbij geïnspireerd door het gedicht Souvenir van Gerrit Komrij. Toegestane technieken waren voor het schilderen: olie-, acryl-, aquarel-, plakkaatverf en ecoline. Voor tekenen waren alle droge technieken toegestaan: pastel, conté, vetkrijt, potlood, pen en houtskool. De stijl van werken was geheel vrij.

Op 31 mei bepaalt een uiterst professionele jury wat de drie winnende kunstwerken zijn. De jury bestaat uit Laura Grijns (adviseur beeldende kunst gemeente Nieuwegein), Anneke Verhoog (hoofd afd. beeldende kunst bij de Veste in Breda) en Ton van Zandbergen (bestuurslid Kunstencentrum De Kom en voormalig galeriehouder). Om 16.00 verzorgt mw. Van Rooijen, de kersverse cultuurwethouder van GroenLinks de prijsuitreiking en de opening van de expositie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk