Taalbrigade bibliotheek van start

Vanaf januari 2017 start de bibliotheek met de Taalbrigade: een groep enthousiaste vrijwilligers die statushouders ondersteunt die Nederlands willen leren. Op dit moment zijn er nog enkele plekken voor deelnemers. Nieuwegeiners die Nederlands willen leren of hun Nederlands willen verbeteren, kunnen zich opgeven.

Elke deelnemer wordt gekoppeld aan een taalmaatje en samen gaan ze één keer per week met elkaar aan de slag. Doel is om deelnemers zo snel mogelijk Nederlands te leren spreken en lezen en ze zo zelfredzaam te maken.

De Taalbrigade onderscheidt zich van andere maatjesprojecten omdat ze een voorbereiding biedt op een taalcursus Nederlands. Ook zijn er geen wachttijden. Iedereen kan direct meedoen.

Binnen het programma wordt er elke maand een ander thema behandeld zoals ‘Boodschappen doen’,  ‘Een gesprek voeren op school of bij de huisarts’ of ‘Solliciteren’.

De deelnemers oefenen het Nederlands door te lezen, door spelletjes te spelen, door te praten en door te vertellen. Bij het oefenen wordt gebruikgemaakt van het Taalplein van de bibliotheek. Hier staat een grote collectie oefenboeken. Ook zijn er computers met oefenprogramma’s te vinden.

Interesse om mee te doen als deelnemer? Stuur een mail naar Gina van den Berg: G.vandenBerg@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk