Studenten ROC Nieuwegein winnen wedstrijd ‘Het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland 2016’

Een jury van topkoks koos zaterdag 27 november jl. het gerecht ‘Gelakte Varkensprocureur van de Big Green Egg met een Zwoerd Krokantje’ van Rabab Kassi en Max de Rooij als winnaars van de wedstrijd ‘Het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland 2016.’ Rabab Kassi en Max de Rooij studeren aan het ROC Facility Horeca & Travel College in Nieuwegein en ontwikkelden het gerecht zelf onder begeleiding van hun docent Ko Miltenburg.

Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseren horecagroothandel Hanos, horeca vakblad Passion Hi en de Nederlandse varkenshouders elk jaar de wedstrijd het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. Vooral leerling koks werden deze keer uitgedaagd om zelf een uitzonderlijk goed varkensvleesgerecht te ontwikkelen. De jury was dit jaar bijzonder gecharmeerd van de “Gelakte varkensprocureur met een Zwoerd Krokantje, Gerookte Kweeperen, Wortelcrème van de barbecue en een Crumble van Spek, Pompoenpit en Chocolade” van ROC Midden Nederland uit Nieuwegein.

De jury loofde hun gerecht om de bijzondere innovatie, de combinatie van professionele technieken, de creativiteit en het hoge niveau van de kookkunsten. Rabab Kassi en Max de Rooij gebruikten onder andere de waterpijp met appeltabak, de tajine en de barbecue om hun gerecht te bereiden. Bovendien waardeerde de jury de combinatie van Hollandse en Oosterse specerijen die een bijzonder verfijnde smaak opleverde.

Eerder dit jaar behaalde Rabab Kassi een fantastische vierde plaats tijdens ‘Talent van de Toekomst’ in het Miele Experience Center in Vianen. Rabab werkt eerder bij restaurant Auguste in Maarssen en momenteel als chef de parti bij ‘t Amsterdammetje in loenen aan de Vecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk