Stormy Monday in het theatercafé van DE KOM met Ronald Snijders

Muziekliefhebbers kunnen maandag 16 januari aanstaande weer genieten van Stormy Monday, een gratis jamsessie in het theatercafé van DE KOM. Iedereen die een instrument speelt, zingt of gewoonweg van muziek houdt is van harte welkom om te komen spelen, improviseren of luisteren.

Deze keer leidt de uit Suriname afkomstige dwarsfluitist Ronald Snijders een sessie met als thema Surinaamse Soul. Snijders speelt met zijn bands, De Ronald Snijders band en De Ronald Snijders extended band, en als fluitsolist op talrijke podia in binnenland en buitenland. Zo stond hij onder andere op het North Sea Jazz Festival.

Surinaamse Soul
De jamsessie zal in het teken staan van Snijders’ Surinaamse roots. In zijn composities combineert Snijders duidelijk merkbaar zijn Surinaamse achtergrond (onder andere kaseko- en kawinamuziek) met invloeden uit de jazz-, funk-, pop- en wereldmuziek. Zijn werk is enorm veelzijdig. Zo componeerde hij nieuwe Surinaamse kinderliedjes, Braziliaanse muziek en filmmuziek.

Alle instrumentalisten, zangers zijn welkom tijdens Stormy Monday. De avond is gratis toegankelijk. De sessie begint deze keer om 19.30 uur zodat ook jonge fluitisten kunnen meedoen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk