Stichting 4 en 5 mei is een feit

Na enkele maanden van voorbereiding is de Stichting Comité 4 en 5 mei Nieuwegein nu officieel een feit. De stichting wil de inwoners van Nieuwegein met elkaar verbinden en samen met hen op 4 mei herdenken en op 5 mei de vrijheid vieren. Dat de boodschap van 4 en 5 mei 71 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog nog steeds actueel is, blijkt wel uit het feit dat het Comité 4 en 5 mei genomineerd is voor twee Nieuwegein Awards.

Het Nieuwegeinse Comité 4 en 5 mei is nu officieel een geheel. Dat biedt alleen maar voordelen, vindt voorzitter Hennie Monrooij. “Er was in het verleden al sprake van samenwerking tussen het 4 mei comité en stichting 5 mei,” vertelt de voorzitter van de net opgerichte stichting. “We hebben besloten om samen verder te gaan. Dat biedt duidelijkheid. Er is nu een aanspreekpunt voor bijvoorbeeld publiciteit en andere organisatorische zaken. En dat is wel zo handig”

De stichting organiseert op 4 mei de herdenkingsplechtigheid bij het Nieuwegeins monument in de oude dorpskern van Jutphaas. Voorafgaand aan deze plechtigheid is er een herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk in Jutphaas. De bezoekers lopen dan gezamenlijk in een stille tocht naar het monument waar de twee minuten stilte in acht worden genomen. Op 5 mei organiseert het comité het bevrijdingsfeest bij het sportcomplex Merwestein met sportactiviteiten en het ontsteken van het bevrijdingsvuur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk