St. Antonius Ziekenhuis heeft nieuwe website

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein heeft vanaf vandaag een nieuwe website. De bezoekers -dat zijn er ruim anderhalf miljoen per jaar- krijgen voortaan een site te zien die op alle fronten beter ‘meebeweegt’. Dat geldt vooral voor de vindbaarheid van onderwerpen. Een vernieuwde structuur met minder tussenstappen en meer logische samenhang brengt de websitebezoeker sneller bij de gezochte informatie. Daarnaast is de site geoptimaliseerd voor mobiel gebruik op alle soorten schermen, inclusief het direct kunnen bellen van telefoonnummers.

Belangrijke adviesrol voor patiënten
Bij de bouw van de nieuwe site speelden patiënten een belangrijke rol. De Cliëntenraad van het ziekenhuis, het vaste St. Antonius Patiëntenpanel (5000 leden) en een speciaal voor dit doel in het leven geroepen focusgroep van patiënten hielpen actief mee bij de ontwikkeling van de nieuwe site. Inhoud, vorm, technische mogelijkheden, sfeer: bij elke stap woog de mening van de patiënten mee. Na een oproepje via Facebook meldden zich ook tientallen personen aan als model voor de websitefoto’s.

Korte profielschetsjes van onze medisch specialisten
Omdat veel patiënten aangeven dat ze graag willen weten aan welke dokter of andere behandelaar ze zichzelf of hun naaste toevertrouwen, toont de nieuwe site inmiddels de meeste medisch specialisten compleet met voornaam, foto en een korte profielschets. Soortgelijke portretjes van andere zorgmedewerkers, zoals paramedici en verpleegkundig specialisten, volgen nog.

Veelgezochte onderwerpen gemakkelijk vindbaar
Ook nieuw is het ‘naar voren halen’ op de site van de onderwerpen waar veel op wordt gezocht. Denk aan informatie over onderzoek en behandeling, maar ook praktische gegevens over het maken van een afspraak, parkeren, bezoektijden en eventuele wachttijd voor een afspraak of ingreep. Relevante onderwerpen zijn daarbij logisch met elkaar verbonden. Dat de nieuwe site nu na maandenlange voorbereiding ‘in de lucht is’, betekent niet dat de klus al volledig is geklaard. De komende maanden worden er nog voortdurend nieuwe gebruiksmogelijkheden, informatiepagina’s, foto’s en filmpjes aan de site toegevoegd.

Patiëntenfolders en webteksten samengevoegd
Het St. Antonius maakt gebruik van geprinte patiëntenfolders. Daarnaast staat er ook patiënteninformatie op de website. De informatie van deze twee bronnen was niet altijd eenduidig en dat leidde soms tot verwarring bij patiënten. Op de nieuwe website is een begin gemaakt met het samenvoegen van beide informatiekanalen. De betreffende informatie van het web kan straks in geprinte vorm meegegeven worden als folder. Omdat het om een groot aantal teksten gaat dat zorgvuldig moet worden vergeleken en aangepast, gaat ook dit karwei achter de schermen nog even door.

Veiligheid
De nieuwe site heeft een beveiligde https-verbinding, die zorgvuldig is getest. Natuurlijk gaat het testen op privacy- en veiligheidsaspecten ook na de live-gang door.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk