Sportiefdagboek (2)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat hij onze redactie weten:

De tweede bekerronde bracht meer succes voor JSV dan voor Geinoord. De ploeg van de nieuwe trainer Jan Gaasbeek kwam tegen PCVC pas na rust op toeren en werkte toen een achterstand van 1-2 bij rust weg en won uiteindelijk overtuigend met 5-2. Geinoord liet zich niet wegspelen tegen LRC maar moest uiteindelijk toch met een nipte 1-2-nederlaag genoegen nemen.

Ander nieuws van Parkhout was de terugkeer van Dick Gerwig maar dan in een rol in de technische commissie waar Rudy Jansen vertrekt vanwege zijn drukke werkzaamheden, vooral bij FC Utrecht. Gerwig was vorig seizoen nog interim-trainer na het tussentijdse vertrek van Dick Kooijman. Eerder was hij o.a. technisch adviseur bij Houten en trainer bij het tweede team van FC Utrecht.

Over naar de velden waar JSV op Galecop de eerste zege behaalde in de poule. Na de 3-1-nederlaag bij Brederodes had Jan Gaasbeek voor een wat meer behoudende speelwijze gekozen met een versterkt middenveld dat aanvankelijk niet succesvol bleek te zijn. De Vleutense formatie wist via twee opportunistische uitvallen 0-2 op het scorebord te zetten voordat Bjorn van der Horst vlak voor rust de 1-2 aantekende.

Na rust zette JSV een tandje bij en toen was er voor PVCV geen houden meer aan. Treffers van o.a. Sven Banfi en weer Bjorn van der Horst werd het uiteindelijk 5-2 voor de thuisclub, dit tot tevredenheid van coach Gaasbeek. ,,We hebben na rust fris en fruitig gespeeld en de zaken tijdig recht gezet.’’ Komende zaterdag wacht de laatste wedstrijd in de poule, dan moet JSV op bezoek bij Sportlust in Woerden.

Ook tevredenheid bij David Toxopeus ondanks de minieme nederlaag tegen de eerste klasser uit Leerdam die vorige week nog met 8-4 van Nieuw Utrecht had gewonnen. Vooral in de eerste helft speelde Geinoord tactisch gedisciplineerd en gaf nauwelijks kansen weg. Via een onterecht toegekende vrije trap van Ricardo Papilaja werd het vlak voor rust toch 0-1 voor LRC maar Geinoord kwam terug via een gestroomlijnde aanval, met Soulamain Armanig als afmaker.

Uiteindelijk bleef het verdiende gelijkspel uit omdat scheidsrechter Tony van Waveren een met de hand binnen gewerkte hoekschop goedkeurde. Rogier Gerritsen was de maker, maar ook hij was verbaasd dat de treffer telde. Daarna had Joey Daalhuizen de 2-2 nog op zijn schoen maar de zeker niet onverdiende gelijkmaker bleef uit. Toch zag coach David Toxopeus genoeg positieve aanknopingspunten voor de komende wedstrijd tegen Nieuw Utrecht dat met 2-1 van Heukelum en komende zaterdag op bezoek komt op Parkhout. Daar is een gelijkspel voor Geinoord genoeg.

Geinoord scoort hier de 2-2 in de slotfase tegen LRC maar de goal wordt wegens buitenspel afgekeurd (foto Gerard van Vliet)