Sportief dagboek 27

Het had een mooi weekeinde kunnen worden, want JSV won de streekderby tegen Montfoort en SV Geinoord stond bij rust met 0-1 voor tegen koploper AFC. Laatstgenoemde had verzuimd de score verder op te voeren, mede omdat een penalty werd gemist. Uiteindelijk wonnen de Amsterdammers met 2-1, zodat de kloof tussen JSV en de concurrentie beduidend is verkleind. Komende zaterdag om 17.00 uur staat de uiterst cruciale derby tussen SV Geinoord en JSV, dit keer op Galecop, op het programma. Het is voor beide ploegen meer dan ooit zaak om de punten te veroveren.

Zoals gezegd: Montfoort werd op Galecop bekwaam naar de slachtbank geleid door een herboren JSV dat er met 3-1 nog bekaaid afkwam. Gelet op het aantal kansen dat de zwartwitten zich op deze middag wisten te scheppen. Uiteindelijk waren treffers van Jonathan Mehrez, Bjørn van der Horst uit een scrimmage, en Wesley Vaess toereikend voor de ruime zege hetgeen Coach Michael van Deen Berg weer wat meer perspectief heeft geboden voor het restant van dit seizoen. Minpunt was alleen de rode kaart voor invaller Michiel van der Valk die met een handbal een scoringskans verijdelde en toen werd weggestuurd. Hij zal de derby tegen zijn ex-ploeggenoten dus moeten missen.

SV Geinoord deed zichzelf tekort in Amsterdam waar de 4-0 zege van vorige week op Woudenberg een vervolg leek te krijgen tegen de koploper. Na een kwartier mocht de ploeg zelfs een penalty nemen na een ha deal van een Amsterdamse verdediger maar Dimitri Djollo, anders zo doeltreffend, produceerde nu een halve misser en ook de herkansing was niet aan hem besteed. Toch werd het 1-0 via Willem Paul van der Heijden, na een pas van dezelfde Djolle. Dezelfde speler miste even later vrij voor AFC-doelman waardoor SV Geinoord met een te magere marge ging rusten.

Toen ging een oude voetbalwet in werking: als je zelf de kansen mist, slaat de tegenstander toe en dat deed AFC in de tweede helft toen de conditie van SV Geinoord niet meer toereikend bleek. De thuisclub sloeg daarna twee maal onverbiddelijk toe. Het gevolg van die onnodige nederlaag is dat JSV een stuk dichterbij is gekomen evenals Roda, dat verrassend van Aalsmeer won. Het maakt de derby van komende zaterdag tussen de twee Nieuwegeinse rivalen alleen maar interessanter. Het duel begint op de ongebruikelijke tijd van 17.00 uur.

JSV-zondag ging het beduidend beter goed af, zij verloren van fusieclub WVHEDW met liefst 5-1 terwijl Vreeswijk en streekgenoot PVCV de punten deelden 2-2. De spits van de blauwwitten, Roland Truggelaar, zou in de belangstelling staan van Nieuw Utrecht. Zijn vertrek zou een groet aderlating betekenen voor Vreeswijk.

SV Geinoord en JSV vochten in het verleden spannende duels uit, de derby van komende zaterdag is belangrijker dan ooit gelet op de stand op de ranglijst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk