Sportief dagboek (25)

Geen succesvolle zaterdag voor de Nieuwegeinse clubs.  Geinoord verspeelde de koppositie door in IJsselstein in de laatste minuut de zege uit handen te geven, het werd 2-2 waardoor rivaal Victoria de koppositie weer kon overnemen. De lijstaanvoerder uit Loosdrecht is komende zaterdag op bezoek op Parkhout, dus een absolute topper ligt dan daar in het verschiet.

JSV deed het nog minder door bij en in De Meern met 2-1 te verliezen terwijl de ploeg van coach Jan Gaasbeek vooral in de eerste helft de bovenliggende partij was. ,,In die fase hadden we twee goede kansen moeten benutten. Maar wanneer je die laat liggen, kan de tegenpartij aan de andere kant wel toeslaan.’’ Martijn Kroneman liet na rust nog een goede mogelijkheid liggen, maar ook hij kon niet profiteren.

Zoals gezegd: ook geen overwinning voor leider Geinoord in de streekderby tegen IJFC dat vlak na rust op voorsprong kwam via Kevin Thie na een verkeerd beoordeelde ingooi aan  IJsselsteinse kant. De Nieuwegeinse ploeg trok dit weer recht via Dimitri Djollo nadat coach David Toxopeus twee wissels had toegepast.  Robert Maat, thuis tegen IJFC nog goed voor een hattrick, maakte plaats voor Joey Daalhuizen terwijl Roland Truggelaar,  door Mick Brookman werd vervangen.

Het zag er naar uit dat Geinoord aan het langste eind zou trekken toen invaller Daniel Makkee drie minuten voor tijd koppend de 1-2 op zijn naam had gebracht uit een voorzet van de andere invaller Joey Daalhuizen. Maar in de slotseconden had IJFC het laatste woord want bij de laatste hoekschop van de wedstrijd werd de 2-2 via de binnenkant van de paal door Stefan de Wit binnen gekopt. ,,En dat was erg zuur, want het kostte meteen de koppositie. Wanneer je vlak voor tijd op voorsprong komt, mag je dat eigenlijk niet meer uit handen geven,’’ aldus een teleurgestelde David Toxopeus..

De invallers waren zaterdag belangrijk voor Geinoord, want Daniel Makkee scoort hier de 1-2 uit een voorzet van de andere invaller Joey Daalhuizen. In blessuretijd zou IJFC alsnog de 2-2 forceren. (foto Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!