Sportief dagboek (24)

Enkele dagen geleden kreeg ik een filmpje waarin een jeugdspeler van JSV scoort in een wedstrijd tegen Faja Lobi/KDS. Ik weet niet of trainer Michael van de Berg de inspirerende beelden van de E7-pupillen van JSV aan zijn selectie heeft laten zien, maar feit is dat de Nieuwegeinse zaterdagploeg een fraaie 0-2-zege behaalde tegen Zwaluwen waardoor de laatste plaats werd overgedaan aan VVZ.

Na alle interne en verbale strubbelingen op sportpark Galecop waarbij aanvoerder Ricardo Bakker zijn vertrek aan het einde van dit seizoen aankondigde, was deze 0-2 een flinke mentale opsteker. De ploeg heeft nu weer wat meer uitzicht gekregen op de andere degradatiekandidaten, met de duels tegen De Merino’s en Volendam in het vooruitzicht. In Hoorn was JSV dit keer heer en meester, de goals kwamen op naam van Jonathan Mahrez en Bjorn van der Horst.

,,Eigenlijk hebben we de kansen op een grotere zege onbenut gelaten, bij rust was het al 0-2 voor ons. Ook Ricardo speelde een goede wedstrijd en gelukkig heeft alle media-aandacht geen nadelige gevolgen op het elftal gekregen,’’ aldus een opgeluchte trainer Van den Berg die na een serie mindere resultaten met zijn ploeg eindelijk weer eens aan de goede kant van de score stond. Over drie weken staat de derby tegen Geinoord op het programma en dat kan een uiterst belangrijke krachtmeting worden.

Dat komt mede omdat Geinoord de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Aalsmeer (vorige week nog 1-1 tegen JSV) met 0-2 verloor. De ploeg van trainer Dick Kooijman ging slecht uit de startblokken waardoor de bezoekers na drie munten al op 0-1 konden komen. Niels Maat, voor deze gelegenheid centrale verdediger, ging in de fout tegen Michael Kokon waarna aanvoerder Burak Sitil de penalty benutte. Nadat Geinoord nog een unieke kans op de gelijkmaker had gemist, maakte Michael Kokon met de 0-2 een einde aan de onzekerheid voor Aalmeers en ook Geinoord dat zich door deze nederlaag in een nog hachelijker situatie heeft gemanoevreerd. De afstand met nummer laatst lijkt nog comfortabel maar JSV kruipt weer wat naderbij.

BIJ HET FILMPJE BOVEN DIT ARTIKEL:

De E7 van JSV scoort op het dak van Ikea tegen Faja Lobi/KDS, goed voorbeeld gevolgd door de zaterdag 1 van de Nieuwegeinse club. (film Jos van Vogelpoel)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk