Sportief dagboek (12)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein. Deze week laat Hans onze redactie weten:

Opvallende resultaten op deze herfstachtige zaterdag want JSV won opnieuw, nu met 4-2 van het bezoekende De Bilt. Geinoord daarentegen stelde ernstig teleur door het na de topprestatie van vorige week tegen koploper Victoria lelijk te laten afweten tegen staartploeg CJVV dat op Parkhout de eerste zege van het seizoen mocht begroeten.

Zoals gezegd verraste JSV vriend en vijand door op Galecop ondanks een aantal invallers overtuigend de volle winst te pakken. Trainer Jan Gaasbeek moest vooraf improviseren, o.a. door de absentie van Bjorn van der Horst en doelman Martijn Scholman. Desondanks startte de thuisploeg furieus en nam dan ook voor rust een verdiende voorsprong via Enzo Greene. In de tweede helft gaf de nieuwe spits Mikula Ristic zijn visitekaartje af doorin korte tijd twee keer te scoren. In de slotfase stelde Anouar de zege veilig door 4-2 te scoren nadat de bezoekers de spanning nog even hadden teruggebracht tot 3-2. Met de komende duels tegen streekgenoot IJFC en VVZ voor de deur lijkt JSV de opgaande lijn te pakken te hebben.

Andere, meer sombere berichten van Parkhout waar Geinoord het op eigen veld weer eens liet afweten. De ploeg lijkt tegen sterkere opponenten beter opgewassen dan tegen mindere goden, gelet op een eerder resultaat tegen CDW en nu tegen CJVV dat vorige week nog met 6-4 van JSV had verloren. Maar de Amersfoortse ploeg bleek beter gemotiveerd en kwam dan ook sterk uit de startblokken waarbij doelman Pascal Florie al enkele keren handelend moest optreden om een achterstand te voorkomen. Toch scoorde Roland Truggelaar voor rust de 1-0 net een mooie kopbal zodat er nog weinig aan de hand leek voor de ploeg van David Toxopeus.

Na rust had Geinoord de score kunnen en moeten uitbouwen maar paal en lat voorkwamen de 2-0 waardoor CJVV in de wedstrijd bleef. De Amersfoorters roken hun kans en sloegen in de slotfase dan ook twee keer toe, gebruik makend van enige onachtzaamheid in de defensie van de thuisclub. Zelfs de kans op een gelijkmaker werd gemist nadat scheidsrechter Niels Bos de bal op de stip had gelegd maar Niels Maat zag zijn inzet van elf meter gestopt. Trainer Toxopeus was uiteraard teleurgesteld. “Dit is een afdeling waarin iedereen van iederen kan winnen of verliezen, dat geldt ook voor ons. We zijn momenteel nog lang niet constant genoeg.”

Donkere wolken boven Parkhout, Geinoord kon op eigen veld opnieuw niet overtuigen (foto-Geinoord)