Spinazie-lasagnerollen

Dit is een licht voorjaarsrecept dat er aantrekkelijk uitziet en snel klaar is.Voor 4 personen
2 eetlepels olijfolie
1 ui
2 zakken verse spinazie (à 300 g)
enkele takjes verse munt
50 g blauwader-kaas
1 pak verse lasagne-bladen (250 g)
150 g light roomkaas (evt. met kruiden)
50 g pittige geraspte kaas
30 g pijnboompitten1 eetlepel boter of margarine
1 volle eetlepel bloem
ca. 2 dl melk
zout en versgemalen peperExtra: wok of hapjespan, lage ovenschaal van ca. 20 x 30 cm, een vergiet Verwarm de oven voor op 200ºC.
Vet de ovenschaal in met wat margarine of olie.
Pel en snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan.
Fruit de ui goudbruin en voeg in gedeelten de spinazie toe.
Laat de blaadjes al omscheppend slinken en haal ze direct uit de pan.
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk voorzichtig het vocht eruit.
Verbrokkel de blauwader-kaas, snij de munt in reepjes en vermeng dit met het spinaziemengsel in een kom.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Leg steeds twee lasagnevellen op 1/3 over elkaar en bestrijk ze met de roomkaas.
Een likje roomkaas op de plaats waar de vellen over elkaar liggen “lijmt”ze aan elkaar.
Verdeel de spinazie in vier porties en spreid het uit over de lasagnevellen.
Rol de vellen voorzichtig op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Maak een bechamelsaus door de boter te smelten (magnetron), de bloem en de helft van de melk erdoor te roeren.
Verwarm in de magnetron tot de saus begint te binden.
Klop de rest van de melk erdoor en verwarm tot de saus dik wordt, eventueel wat melk toevoegen.
Doorkloppen en op smaak brengen met zout en peper.
Schenk de saus over de lasagnerollen en bestrooi met de geraspte kaas.
Als laatste de pijnboompitten erover strooien.
Schuif de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 20 minuten goudbruin en gaar worden.
Lekker met een eenvoudige komkommersalade van één geschilde en geraspte komkommer (in een zeef het vocht eruit drukken), een scheutje olie en azijn, een half theelepeltje suiker en peper en zout. Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 35 minutenTip
Het invetten van een ovenschaal of bakvorm gaat met margarine niet zo makkelijk. Een supersimpele en snelle manier is om een klein scheutje olie (zonnebloem-, maïs- of rijstolie) in de schaal of vorm te gieten en deze met een velletje van de keukenrol (prop) door de schaal of vorm heen te wrijven. Weetje
Spinazie staat bekend om het hoge ijzergehalte. Om de consumptie van spinazie te stimuleren is in de Verenigde Staten de tekenfilmheld Popeye in het leven geroepen. Iedere keer als Popeye in nood zit blijkt er op de vreemdste momenten een blik spinazie voorhanden, waarna Popeye dit leeggooit in zijn mond en hij onverslaanbaar sterk wordt. Spinazie bevat inderdaad meer ijzer (3-4 milligram) dan andere groenten, alhoewel het ijzergehalte van spinazie lange tijd sterk overschat is. Buiten een verhoogd ijzergehalte is spinazie ook rijk aan vitamine A en E en antioxidanten. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk