Speeltuin in eigen beheer geopend aan de Landmansweide

Woensdagmiddag 5 juli heeft wethouder Johan Gadella de speeltuin geopend aan de Landmansweide/Vogelaarsweide in de wijk Batau Noord. Deze speeltuin is ontstaan door initiatief van de wijkbewoners en geheel in eigen beheer ontworpen en neergezet. Ook zal de speeltuin door de bewoners zelf worden onderhouden.

Jeffrey Smoorenburg, een van de initiatiefnemers: ‘Ik ben jaren lang bezig geweest om hier naast mijn huis een nieuwe speeltuin te krijgen, maar de gemeente liet het steeds afweten. Financieel was niets mogelijk. Het speeltuintje wat er stond was aan vervanging toe. Ik bleef doorvechten voor een nieuwe speeltuin. Ik ben blij dat het uiteindelijk is gelukt met een mooi resultaat.’

Om de gemeente toch over de streep te halen kwam Smoorenburg met het idee om alles in eigen beheer te doen. En zo ontstond er een nieuw project binnen de gemeente Nieuwegein. Smoorenburg kreeg een budget van 6.000,- euro van het wijknetwerk en moest het zelf allemaal regelen, ook de onderhandelingen met de leveranciers en het wijknetwerk, want ook zij leveren een bijdrage. Naast de 6.000 euro subsidie heeft de gemeente Nieuwegein het tegelwerk aangelegd en de graszoden. De totale kosten voor de aanleg van de speeltuin bedraagt 15.000,- euro.

De buurtbewoners hebben in vijf avonden de speeltuin in elkaar gezet. Na controle in verband met de veiligheidseisen is het veiligheidscertificaat afgegeven en kunnen de kinderen van de speeltuin genieten. Smoorenburg: ‘Het resultaat mag er zijn en dat was direct te merken.  Een hoop kinderen uit de buurt kwamen direct naar de speeltuin om samen te spelen.’

De gemeente is trots op het bewonersinitiatief. Wijkwethouder Johan Gadella: ‘Dit bewonersinitiatief is een voorbeeld voor anderen. Mooi dat de bewoners de handschoen zelf opgepakt hebben, waarna de gemeente de bestrating, speeltoestellen, haag en graszoden geleverd heeft. Fijn dat er nu aan het begin van de zomervakantie een leuke plek in de buurt is voor kinderen om samen buiten te spelen’. 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk