Smarties Cookies

Een leuk vakantiewerkje. Deze koekjes, waarin Smarties worden meegebakken, zijn voor en door kinderen te maken. Ik heb ze alvast uitgeprobeerd en mijn testpanel was er zeer over te spreken. Voor 14 stuks:

100 g zachte boter
100 g lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel stroop (Pannenkoekstroop)
150 g zelfijzend bakmeel
85 g Smarties Extra: mixer, evt. bakpapier.

Verwarm de oven voor tot 160ºC hetelucht en 180ºC boven- en onderwarmte.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier of vet ze in met boter of olie.
Klop met de mixer de boter en de suiker in een kom tot een licht en romig mengsel. Mix dan de stroop erdoor. Voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit door het boter-suiker mengsel.

Schep dan de Smarties en de rest van het bakmeel erdoor met een lepel of met de vingers. Verdeel het deeg in 14 gelijke stukjes en vorm er balletjes van. Leg ze ruim uit elkaar op de beklede bakplaten. Druk ze iets platter. Bak de koekjes in 12 minuten tot ze lichtbruin zijn aan de randen.

Ze mogen in het midden nog wat zacht zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. In een luchtdicht afgesloten trommel of voorraadpot zijn deze Smarties cookies nog zeker vier dagen houdbaar. Bereidingstijd ca 20 min.

Eén koekje bevat ca. 167 kCal.

Bron: Het boekje 101 Cakes & Bakes (GoodFood magazine)

Tip: In plaats van Smarties kun je kleine brokjes chocolade meebakken. Ook erg lekker, maar dan hebben de koekjes niet van die leuke gekleurde stippen.

Weetje: Smarties bestaan al sinds 1937. Nu worden dagelijks wereldwijd 570.000 tubes met deze snoepjes geproduceerd. In 2006 werden de blauwe Smarties uit productie genomen, omdat de kunstmatige kleurstof waarmee ze gekleurd werden hyperactiviteit en agressie bij kinderen, die daarvoor gevoelig zijn, zou kunnen opwekken. De grote concurrent van de Smarties zijn M&M’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk