Katern

Sanders en Jacobs klaar voor Europees kampioenenbal

Dinsdag 25 oktober wordt in Olomouc, Tsjechië, de European Champions Cup 2016 geopend, het EK bowlen voor Nationale kampioenen. Namens Nederland komen Nicole Sanders uit Emmen en Mark Jacobs uit Nieuwegein in actie.

Erfenis
Ga er maar aan staan: In 2014 won Tom van der Vliet goud tijdens het ECC in IJsland en vorig jaar waren er in San Marino zelfs twee medailles: Zilver voor Van der Vliet en brons voor Ellen Jansen. Succes gegarandeerd in 2016?

Zo makkelijk werkt het natuurlijk niet, al hebben Sanders en Jacobs, beiden 28 jaar, zelf ook Top 4 als doelstelling bij aanvang van het toernooi. Daarvoor moeten zij flink aan de bak in een deelnemersveld van 40 heren en 36 dames, onder wie regerend kampioenen Joonas Jähi (FIN) en Maria Bulanova (RUS).

Road to the final
Alle deelnemers spelen twee series van 8 games voorronde, waarna de Top 16 zaterdag nog eens 8 games speelt om de Top 8 te bepalen. Die spelen zondagochtend 30 oktober vier games, waarbij alle scores van voorgaande games meetellen. De Top 4 verdeelt de medailles vervolgens via kruisfinales. Om mee te kunnen doen in deze opzet is het dus van belang om vanaf game 1 goed te scoren. Om daarbij te ondersteunen is Ron van den Bogaard, hij was ook aanwezig in 2014 en 2015, mee als coach van het tweetal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk