Samenwerkingsovereenkomst MEE

Met de komst van de nieuwe Wmo, Jeugdwet en Participatiewet wordt er meer een beroep gedaan op eigen kracht en verantwoordelijkheid van inwoners. In die nieuwe werkelijkheid is het belangrijk dat kwetsbare inwoners, die verminderd zelfredzaam zijn, een beroep kunnen doen op cliëntondersteuning.

Ondersteuning met informatie en advies die inwoners en hun naasten helpt om regie te krijgen op het leven en de weg te vinden naar meer zelfredzaamheid. Hiervan gaat een preventieve werking uit en voorkomt uiteindelijk een beroep op zwaardere vormen van zorg en ondersteuning. Daarom wordt vanaf 2015 de cliëntondersteuning opnieuw gedefinieerd in de WMO en in de Jeugdwet. De gemeenten krijgen vanaf 2015 middelen die nu nog vanuit de AWBZ aan MEE worden verstrekt.

De Lekstroomgemeenten hebben samen met MEE onderzocht hoe het meest optimaal cliëntondersteuning vormgegeven kon worden. Dit leidde tot een samenwerkings-overeenkomst met een inhoudelijk en financieel kader voor de uitvoering van cliëntondersteuning 2015 voor mensen met een beperking in de regio Lekstroom. In de praktijk betekent dit dat de cliëntondersteuners in Nieuwegein onderdeel gaan uitmaken van het sociaal wijkteams.

Beslispunten: College:
1. Akkoord te gaan met de Samenwerkingsovereenkomst MEE Ontwikkeling gemeenten Lekstroom 2015
2. Akkoord te gaan om een subsidie van € 632.583,- in 2015 aan MEE te verstrekken
3. Het hoofd van SMO mandateren om de subsidiebeschikking te verlenen aan Stichting MEE voor 2015.

Burgemeester:
1. Volmacht te verlenen aan wethouder A.J. Adriani om deze overeenkomst namens hem te tekenen

Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk