Rundu en excuus aan GroenLinks.

Gisteravond weer een vergadering gehad van het stichtingsbestuur “Steun scholen RUNDU”. De afgelopen weken is er accountantscontrole uitgevoerd op de inkomsten en uitgaven van de Stichting. De inkomsten kwamen vooral van u, de nieuwegeinse inwoners en ondernemers. De uitgaven bestonden uit de kosten voor de bouw van schoollokalen in RUNDU, de partnerstad van Nieuwegein in het uiterste noorden van Namibië.

De acties om geld in te zamelen (onder andere de sponsorlopen, de kunstveiling, de verkoop van pins, het rad van avontuur, acties van sportverenigingen en scholen) liggen al weer een tijdje achter ons, maar de Stichting is nog steeds actief om de bijna twee euroton(!!!) die u bij elkaar heeft gebracht nuttig te besteden.

In mijn vorige weblog had ik het over raadslidje pesten. Kort door de bocht werd door mij GroenLinks op de hoop gegooid van gniffelende partijen die Herman Troost wel eventjes mores zouden leren.

Tenonrechte nam ik die partij in het rijtje op met VVD en CDA als gniffelaars. De log-bijdrage heb ik inmiddels gecorrigeerd en bij deze excuus aan GroenLinks.

Want eerlijk is eerlijk. Zij komen met een goed initiatief.

Hun fractievoorzitter heeft inmiddels gevraagd om over het geheim vergaderen in de raadscommissie te debateren. Er wordt teveel onnodig (dat wil zeggen zonder dat de onderhandelingspositie van de gemeente in het geding is) in een geheime vergadering besproken. Een serieus onderwerp, waarbij het niet past om elkaar vliegen af te vangen of de oren te wassen.

Vanavond raadsvergadering. Belangrijke onderwerpen zijn “Nieuwegein Kiest” een visie op Nieuwegein in de toekomst, vooral geschreven om zes miljoen euro te gaan bezuinigen en het initiatiefvoorstel van de PvdA om de stadswachtorganisatie te behouden in Nieuwegein. Ben benieuwd of andere partijen ook hechten aan een veilig Nieuwegein en baanzekerheid voor de stadswachten die zich daarvoor inspannen in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk