Ruimte voor de Lek op de Dag van de Bouw

Op zaterdag 24 mei 2014 kunt u tussen 10.00 en 16.00 uur tijdens de Dag van de Bouw een kijkje nemen achter de hekken van het project Ruimte voor de Lek. Combinatie Martens en Van Oord – Heijmans stelt een gedeelte van het project open voor bezoekers.

Op deze Dag van de Bouw zijn de Bossenwaard in Nieuwegein en de Pontwaard in Vianen open voor publiek. Iedereen is dan welkom om te komen kijken hoe de Combinatie Ruimte voor de Lek een begin heeft gemaakt met de grondwerkzaamheden voor het graven van de nevengeulen in de Bossenwaard. Medewerkers van de aannemerscombinatie en Rijkswaterstaat geven rondleidingen en uitleg over de werkzaamheden. Tijdens de Dag van de Bouw, een initiatief van Bouwend Nederland, kunt u ook meedoen aan een speurtocht die, door middel van leuke vragen, langs allerlei interessante plekken leidt. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen een graafmachine of kraan van dichtbij bewonderen.

Ruimte voor de Lek is één van de 34 maatregelen uit het programma Ruimte voor de Rivier. Door de klimaatverandering stroomt er in de toekomst meer water door de Lek. Om de Lek meer bergingsruimte te geven en het water versneld af te voeren, worden oevergeulen aangelegd in de uiterwaarden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk