Remedial Teaching

In de Nieuwegeinse wijk Zandveld is Ineke Schiltkamp, specialist leren, dit schooljaar gestart met haar eigen praktijk voor Remedial Teaching. De praktijk is gericht op leerlingen in het basisonderwijs, die extra begeleiding nodig hebben bij lezen, rekenen, schrijven of spelling. Vroeg signaleren en begeleiden van een achterstand bij een leerling is belangrijk om leerproblemen te verhelpen of te verkleinen, aldus Ineke. Zij gaat in haar hulpverlening uit van de sterke punten van de leerling en streeft er naar om het kind zelf te motiveren het doel te bereiken.

Bij het ene kind gaat het leren vanzelf, bij het andere kind verloopt het proces wat moeizamer. Hierdoor kan er achterstand ontstaan, waardoor het kind moeilijk mee kan komen met de groep. Vroeg signaleren en begeleiden kan leerproblemen verhelpen of verkleinen.

Ineke Schiltkamp Remedial Teaching helpt kinderen bij lezen, spellen, rekenen, schrijven, woordenschat en studievaardigheden. Ineke is als leerkracht al ruim zes jaar werkzaam in de leerlingbegeleiding. Eerst als rugzakbegeleider en later als Remedial Teacher op een basisschool. Ook op dit moment werkt zij naast haar eigen praktijk op een school als Remedial Teacher. Sinds 2012 is zij officieel specialist leren, dankzij het behalen van haar Master Special Educational Needs aan het Seminarium voor Orthopedagogiek. Zij is aangesloten bij de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers en werkt volgens de richtlijnen van deze vereniging.

Voor de begeleiding wordt uitgegaan van de sterke punten van de leerling en wordt samenwerking gezocht met ouders en indien gewenst met de school. Door na te gaan welke mogelijkheden en onmogelijkheden er zijn bij de leerling, de ouders, de leerkracht en in de omstandigheden, kan worden ingespeeld op de specifieke onderwijsbehoeften van het kind.
Ineke streeft er naar om het kind zelf te motiveren het doel te bereiken. Samen met het kind wordt vastgesteld aan welk doel zal worden gewerkt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de vaardigheden en kwaliteiten die het kind zelf noemt. Samen met het kind en in samenwerking met ouders en school, zoekt Ineke naar wat hij of zij nodig heeft om weer tot succes te komen. Doordat er kleine stappen worden genomen, is er al snel sprake van succeservaringen.
Ineke Schiltkamp Remedial Teaching is te bereiken via info@rtnieuwegein.nl, www.rtnieuwegein.nl of telefonisch via 06-13018747.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk