Rembrandt Remastered

De overzichtstentoonstelling Rembrandt Remastered is nog tot en met zondag 17 augustus geopend in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. Met deze tentoonstelling maakt u kennis met een van de grootste schilders uit de wereldgeschiedenis en zijn indrukwekkende werken; in chronologische volgorde, op ware grootte getoond en in volle glorie hersteld! De tentoonstelling is te zien op de Binnenstede 24 tegenover de nieuwe Action op Cityplaza.

Rembrandt maakte in zijn leven 330 schilderijen en deze werken raakten verspreid over musea en collecties door de gehele wereld. Rembrandt Remastered geeft iedereen de kans de 150 meest bijzondere werken uit Rembrandts oeuvre te bewonderen. Werken uit privécollecties, gestolen en beschadigde schilderijen inbegrepen. Met behulp van de nieuwste technieken en de onuitputtelijke kennis van professor Ernst van de Wetering zijn de werken digitaal teruggebracht naar hun originele staat, zoals ze ooit Rembrandts atelier verlieten.

Professor Ernst van de Wetering (1938), een van de meest vooraanstaande Rembrandtgeleerden ooit, is al in 1968 betrokken geraakt bij het befaamde Rembrandt Research Project. Hij kreeg daardoor de kans de vele kostbare en kwetsbare schilderijen van Rembrandt vrijwel allemaal en overal ter wereld te bewonderen en te bestuderen. Rembrandt Remastered geeft zowel een dieper inzicht in de kunst en denkwijze van een van de grootste kunstenaars uit de wereldgeschiedenis, als dat bezoekers leren over de vele inzichten die 45 jaar Rembrandt-onderzoek heeft opgeleverd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk