Katern

Rabobank Utrecht steunt lokale projecten

Rabobank Utrecht ondersteunt structureel lokale maatschappelijke projecten en initiatieven met haar Stimuleringsfonds. Het derde kwartaal van 2012 ondersteunde de bank financieel zo’n 19 projecten in Utrecht, Nieuwegein en Leidsche Rijn. Het doel van het Stimuleringsfonds is het bevorderen van de sociale cohesie en de lokale maatschappelijke betrokkenheid van de bank. De 19 projecten die het derde kwartaal ondersteund werden, zijn erg verschillend. Van een bijdrage voor de keukenapparatuur voor een buurthuis van de stichting Cumulus in Utrecht tot jeu de boules banen en een kinderspeeltoestel voor de Geinsche Hof in Nieuwegein en een bijdrage aan een groen (school)plein van OBS Plantarijn. In totaal ontvingen de projecten een bedrag van € 59.159.

‘Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is later meetellen’, luidt het motto van Stichting Leergeld in Nieuwegein. De stichting ondersteunt kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Door bijvoorbeeld te betalen voor zwemlessen, sportkleding en schoolreisjes. Maar ook om een bijdrage te leveren voor een fiets of computers. Leergeld wil kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar laten deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Op deze manier kunnen zij hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassene volwaardig participeren in de samenleving. Het Stimuleringsfonds steunt Stichting Leergeld voor 3 jaar zodat alle kinderen kunnen meedoen.

Passend bij de coöperatieve achtergrond, geeft Rabobank Utrecht een deel van haar winst terug aan de maatschappij via het Stimuleringsfonds. Lokale organisaties kunnen een beroep doen op dit fonds door een aanvraag in te dienen. Eén van de taken van de ledenraad van Rabobank Utrecht is het beslissen waar het geld uit het fonds heengaat. Zij komen vier keer per jaar bij elkaar om alle verzoeken te bespreken en de financiële bedragen te bepalen. Wilt u meer informatie over het Stimuleringsfonds of een aanvraag indienen? Dat kan via www.rabobank.nl/utrecht onder het kopje ‘Stimuleringsfonds.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk