Praten over Wisselgeld bij wijkplatforms

Wethouder Bert Lubbinge bezoekt alle wijkplatforms om inwoners te informeren over de voortgang van het Project Wisselgeld. De wijkplatforms Batau Noord en Hoogzandveld & Lekboulevard hebben in de afgelopen maand september de wethouder op bezoek gehad.

Het project Wisselgeld is in 2009 van start gegaan. Wisselgeld is gericht op de aanpak en begeleiding van gezinnen die met veel problemen kampen en een Roma achtergrond hebben. Het project draait om de inzet van twee intermediairs (gezinsbegeleiders). Zij leggen contact met de gezinnen en professionele instellingen en maken afspraken met gezinsleden, onder perspectief van zorg en dwang. Wisselgeld hanteert één aanpak en één regie zodat instanties allemaal op een gelijke en consequente manier met elkaar samenwerken om de ingewikkelde en hardnekkige problemen binnen een deel van de Roma gezinnen aan te pakken.

Batau Noord: Na een toelichting van de wethouder is er een aantal vragen gesteld, o.a. over de schoolgang van Roma kinderen naar het voortgezet onderwijs, de praktijk van de intermediairs en het voortzetten van het project na dit jaar. In zijn antwoorden meldde de wethouder dat de schoolgang van Roma kinderen in het voortgezet onderwijs nog een grote opgave voor de gemeente en de scholen vormt. Gezinnen worden vooral individueel aangesproken en in gevallen van leerachterstand wordt geprobeerd om dit binnen het regulier onderwijs op te vangen. Van een aantal inwoners kwam de opmerking dat op straat te merken is dat er minder overlast van kinderen voorkomt. Over de voortzetting van het project heeft wethouder Lubbinge aangegeven dat het college dit aan de raad heeft voorgesteld. In november neemt de raad hierover een besluit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk