Politie pakt overlastplegers met drugs op

De politie heeft vrijdag 18 mei op de Rapenburgerschans en in de wijk Doorslag in totaal 25 verdachten in de leeftijd van 15-45 jaar aangehouden bij een overlastcontrole.

Op de Rapenburgerschans werden ’s middags zeven jongens/mannen aangehouden voor het plegen van overlast. Eén van de aangehouden verdachten (23 jaar) had ongeveer 50 pakjes cocaïne op zak, enkele XTC-pillen en een zakje wiet. Hij is in verzekering gesteld.

Op de Parelduiker (Doorslag) zijn tussen 21.00 en 22.00 uur 18 (overwegend) jongeren, waaronder twee meisjes, aangehouden voor hinderlijk gedrag. Eén van de verdachten had 10 XTC-pillen bij zich, één had cocaïne op zak en één verdachte had 37 joints op zak. De verdachte met 37 joints op zak is in verzekering gesteld. Agenten zagen dat de overlastplegers harde muziek draaiden, alcohol dronken, softdrugs gebruikten, afval op straat gooiden, op verboden terrein kwamen en hard schreeuwden naar elkaar en omstanders.

De politie organiseerde de actie na meldingen over aanhoudende overlast op deze locaties. Bij twee verdachten die zich verzetten, is geweld gebruikt. Eén jongeman werd onder invloed van alcohol achter het stuur betrapt en is daarvoor aangehouden. Vrijwel alle verdachten zijn afkomstig uit de buurt en zijn bij de politie al langer in beeld voor het plegen van overlast en/of criminaliteit. De politie vraagt bewoners om overlast te blijven melden. Dat kan via tel 0900-8844 of via 1-1-2 voor acute gevallen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk