Poëzieweek: gedichten om te lachen met Ton de Gruijter

Veel mensen in Nederland denken dat gedichten altijd bloedserieus zijn. Het verdriet is eindeloos en de liefde hopeloos. Toch wordt er ook heel wat afgelachen in dichtersland. Met het thema humor geeft de Poëzieweek 2017 (25 januari t/m 1 februari) aandacht aan gedichten die op de lachspieren werken, uit hilariteit, herkenbaarheid of uit ironie.

De Nieuwegeinse dichter Ton de Gruijter trapt de poëzieweek in bibliotheek De tweede verdieping af. Hij verrast bibliotheekbezoekers op woensdag 25 januari om 12.00 uur met eigen absurde en gekke gedichten. Verder krijgen mensen in de bibliotheek een mooie kaart mee naar huis met daarop een bekend humoristisch gedicht van onder andere Hans Andreus, K. Schippers en Ilja Leonard Pfeijffer. Ook kunnen ze snuffelen in allerlei dichtbundels en kijken naar korte poëziefilmpjes.

Voor bezoekers die de smaak te pakken hebben en meer willen weten over poëzie is er het Boek van de Maand: Olijven moet je leren lezen van dichteres Ellen Deckwitz. Dit boek staat de hele maand februari centraal in de bibliotheek. Ook roept de bibliotheek alle Nieuwegeinse poëzieliefhebbers op hun favoriete gedicht te delen op de Facebook-pagina van de bibliotheek zodat alle Nieuwegeiners hiervan kunnen genieten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk