Plussen en minnen 34

“Joepie Joepie is gekomen heeft een meisje weggehaald” klinkt het in de gemeentelijke parkeergarage onder het stadhuis. Ha we zijn weer in Nieuwegein terug na een prettige vakantie. En in die garage klinkt weer het riedeltje van oude wijsjes, stratenmakers geluid, vreemd gefluit enz., bedoeld om hangjongeren weg te houden. Nu dat lukt voortreffelijk. Dat zouden ze in de fietstunnels van Nieuwegein ook moeten doen. Want in sommige tunnels is het later in de avond niet erg pluis, met dealers en rokende en drinkende jeugd die het gebruiken van de betreffende tunnels door andere inwoners op de late avond een ongewis avontuur maken.

In de Doorslag hebben we een dergelijke tunnel voor voetgangers. Dat was een prachtige uitwijkplaats voor dealen, blowen, alcoholmisbruik, seks, geschreeuw, bromfietslawaai en alles wat een klein deel van onze jeugd in de avond meent te moeten uitvoeren. U weet het parkje in de Doorslag heeft in de laatste jaren telkens in de krant gestaan als een verzamelplaats van allerlei ongeregeld volk. Overigens was er al van alles geprobeerd om in die wijk de jeugd in het kleine parkje een eigen plekje te geven. Dat mislukte vooral ook omdat deze goedbedoelde activiteiten andere groepen jeugd van buiten de stad aantrokken.

Uiteindelijk werd besloten om dat tunneltje af te sluiten. Dat was op zich al een unicum. Want om onze overheden zo ver te krijgen dat ze inderdaad reageren op klachten van omwonenden is vaak Jobs geduld en Salomo’s wijsheid noodzakelijk. Echter de bewijzen lagen zodanig voor het oprapen dat het haast niet anders kon.

Nu was die sluiting voorlopig en van tijdelijke aard. Het resultaat was echter positief en dus werd een voostel gedaan het tunneltje dat verder objectief gezien niet veel nut had, definitief te sluiten. Er waren namelijk genoeg alternatieven en een paar minuten langer lopen in onze stad die enorm lijdt onder obesitas is toch eigenlijk een goed plan.

Nu dan had u niet gerekend met de intelligentie van onze grootste coalitiepartij. Met fraaie politieke prietpraat werd een amendement voorbereid waar dapper werd uitgelegd dat we ons toch niet laten regeren door wat hangjongeren en dat die tunnel weer open moest en weer opgeknapt moest worden. Dat bevorderde dan de veiligheid van de jeugd die niet over de tramovergang naar school moest maar weer veilig van het tunneltje gebruik kon maken. En natuurlijk dat maakte de toegang tot het park voor hondenbezitters ook weer gemakkelijker. (Daar zal wel een VVD stemmende hondenbezitter tussen zitten.)

Nu is dat allemaal van de zotte en een normaal mens weet natuurlijk dat die hangjeugd zo weer zo terug is in dat schone heropende en goed verlichte tunneltje. Toch kan daar best over gediscussieerd worden mits de benodigde toezichthouders en politie maar paraat staan. De VVD heeft ons al kabinetten lang beloofd dat er meer blauw op straat komt. Nu is er veel gebeurd, maar extra blauw en dan in de avond, is nog steeds een utopie. Dus voordat we veel geld uit gaan geven aan een opknapbeurt en wat dies meer zij, laten we in deze tijden van zuinig zijn en op de kleintjes passen, maar gewoon die tunnel dicht gooien en nooit meer open doen. En dat extra loopje is gewoon heel gezond voor iedereen. Of moet je van de politiek zijn om dat niet te willen begrijpen?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk