PitPop Nieuwegein

PitPop Nieuwegein, vorig jaar voorzichtig begonnen als nieuweling tussen de vele festivals en direct een succes. Met een idee, een beetje ervaring, goede contacten en een samenwerking met The Pit kreeg PitPop Nieuwegein een plekje in de agenda’s van muziekliefhebbers.

Cals College Nieuwegein
Op 27 januari 2018 komt PitPop Nieuwegein met haar tweede editie. Deze keer ietsjes anders dan de vorige editie. De organisatie van PitPop Nieuwegein wil jong, aanstormend talent op haar podium. Medeorganisator Savanna Visser vertelt; ‘Om jong talent een klein duwtje in de rug te geven wachten wij niet tot zij zichzelf durven laten zien en horen. Wij richten ons vanaf nu elke editie tot een school in de regio waar muziek een rol speelt in het lesprogramma. Het Cals College Nieuwegein mag het spits afbijten en stelde Only Four aan ons voor. Vier meiden vonden elkaar muzikaal tijdens de muzieklessen in 2016. Eigen liedjes, covers, 4 zangeressen, piano en gitaar. En nu als act Only Four in het voorprogramma van PitPop Nieuwegein de tweede editie.’

‘Als wij later groot zijn’
Na de succesvolle eerste editie zet de organisatie in op groei. ‘Als wij later groot zijn zouden we heel graag zien dat PitPop Nieuwegein uitgegroeid is tot een meerdaags festival’, aldus Savanna, ’We houden vast aan een gevarieerd programma, het uitdagen van jong talent en het samenwerken met scholen en vrijwilligers. Dat bevalt goed en bij elkaar is dat een prima basis van waaruit wij het festival kunnen uitbreiden.’

Programma
Dat PitPop Nieuwegein gevarieerd programmeert blijkt ook deze editie uit de line-up. Namen als Youri Lentjes, Stijn Grul en Jermain Bridgewater, om er maar een paar te noemen. Rock, jazz, pop, singer-songwriters, rap, alles is mogelijk bij het gratis toegankelijke PitPop Nieuwegein.

PitPop Nieuwegein 2018 wordt gehouden aan de Nedereindseweg 401 te Nieuwegein. Deuren gaan open om 19.00 uur, toegang en parkeren is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk