Katern

Pestvoorstelling op Oosterlicht College

Afgelopen week hebben vijfdejaars leerlingen van het Oosterlicht College in Nieuwegein vier toneelvoorstellingen over pesten opgevoerd voor alle brugklasleerlingen van de school. Het doel is brugklassers bewust te maken van de impact van pesten, dat er pesters zijn, maar ook meelopers. En wat kun je doen als je weet dat een klasgenoot wordt gepest?

Vier groepen leerlingen voerden verschillende voorstellingen op. Eén voorstelling per klas. Op de laatste avond waren er twee voorstellingen voor ouders en vrienden. Na elke voorstelling was er voor de brugklassers gelegenheid vragen te stellen. Vervolgens werd er in een lokaal onder leiding van de mentor nagepraat. Ook enkele spelers gingen met de klassen mee.

Het napraten was voor sommigen erg emotioneel. Kinderen herkenden zichzelf of anderen. Ook sommige ouders waren zichtbaar aangeslagen. In tegenstelling tot voorstellingen van andere jaren liep het toneelstuk niet goed af. Zelfs de spelers bleken het daar moeilijk mee gehad te hebben. De vijfdejaars hebben de voorstellingen voor het examenvak CKV drama zelf geschreven en opgevoerd, onder leiding van hun dramadocent dhr. Mannak.

Het Oosterlicht College heeft een pestprotocol en het onderwerp pesten komt in de mentorlessen van alle leerjaren uitgebreid ter sprake. Tevens zijn er bovenbouwleerlingen speciaal opgeleid tot mediator om problemen tussen leerlingen op te helpen lossen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk