De Peppelhoeve is een nieuwe straat in Nieuwegein

De Peppelhoeve is een nieuwe straat in Nieuwegein en ligt in Blokhoeve. Dat laat woningbouwvereniging Portaal vandaag weten. De straat ligt in de zogenoemde Groene Poort van Nieuwegein in de Blokhoeve. De woningen worden begin volgend jaar opgeleverd.

De naam Blokhoeve komt van een historische nederzetting met die naam. Het stedenbouwkundig plan van Blokhoeve bestaat uit drie deelgebieden. De deelgebieden worden door brede waterpartijen van elkaar gescheiden waardoor men kan spreken van drie gebieden. Ieder gebied heeft een eigen karakter en sfeer. Het meest zuidelijke gebied is het Blok.

Betaalbaarheid
De appartementen aan de Peppelhoeve zijn levensloopbestendige woningen en hebben het politiekeurmerk Veilig Wonen. Elke woning heeft een eigen berging en er is voldoende ruimte voor scootmobielen. Bij de centrale bellen is een videofoon.

Duurzaamheid
De woningen voldoen aan de EPC klasse <=0,4. Dit betekent dat de woningen goed zijn geïsoleerd waardoor ze energiezuinig zijn. Het begrip energielabel wordt bij nieuwbouw niet meer gehanteerd, maar een EPC <= 0,4 komt overeen met een energielabel A++. Er worden zonnepanelen geplaatst. De opbrengst wordt gebruikt voor de algemene voorzieningen, zoals de algemene verlichting en de lift.

Verhuur
Het gaat om drie blokken van 36 woningen. Totaal 108 sociale huurappartementen, waarvan 84 tweekamerwoningen en 24 driekamerwoningen. De verwachte oplevering van blok 1 is half februari 2018. Portaal: ‘We verwachten de oplevering van blok 2 in april 2018 en blok 3 in juni 2018. De verhuur gebeurt via WoningNet en wordt daar ook aangekondigd. Voor een deel van de twee kamerappartementen op de begane grond krijgen 65 plussers voorrang.’

De wijk in Blokhoeve met de Peppelhoeve. Foto: Portaal

One thought on “De Peppelhoeve is een nieuwe straat in Nieuwegein

  1. De “Groene Poort” is de eerste keer dat ik dat hoor voor dit deel van Nieuwegein… mooie foto trouwens… weinig groen 😉

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk