PENTekening: ‘De Cultuurmakelaar’

PENTekening: ‘De Cultuurmakelaar’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als livekarikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De originele lijn-tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie info@karikaturist.nl.

Deze week de acht-en-vijftigste: ‘Cultuur meer in beeld. Mensen met goede ideeën ondersteunen en verbinden. Cultureel ondernemerschap stimuleren. Nieuwe werkvormen helpen ontwikkelen. Dat is de missie van Casper Broekaart, sinds vorige maand cultuurmakelaar voor Nieuwegein. De aanstelling vloeit voort uit de nieuwe Cultuurvisie die de Nieuwegeinse raad vorig jaar aannam. Onderdeel van dat besluit was de aanstelling van een cultuurmakelaar om de visie kracht bij te zetten. De functie bleek populair. Na een uitgebreide selectieprocedure met meer dan 180 sollicitanten viel de keuze op Casper Broekaart.’

Onze karikaturist Jan Ibelings heeft Casper voor u op een voetstuk gezet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk