Oplettende hondenbaasjes gezocht

De politie en de gemeente vragen hondenbezitters van de wijken Jutphaas/ Wijkersloot en Zandveld, Hoogzandveld en Lekboulevard om actief mee te helpen in de strijd tegen woninginbraak, fietsendiefstal, auto-inbraak en vernielingen. Zij vragen uw medewerking aan het project Waaks! Samen kunnen we zorgen voor de veiligheid.

Niemand kent de buurt zo goed als de hondenbezitter. U signaleert vreemde en verdachte situaties snel. Mee doen is natuurlijk niet verplicht maar door mee te doen aan Waaks! ondersteunt u de politie en de gemeente in de strijd tegen crimi­ naliteit in hun eiqen buurt. Het project start als pilot in twee wijken, na de evalua­tie wordt bekeken of het project in meer wijken plaats vindt.

Van de hondenbezitters wordt gevraagd oplettend te zijn tijdens het uitlaten van de hand en de politie te bellen bij verdachte situaties. De politie kan hierdoor snel handelen. Dit vergroot de pakkans, snelle actie is verzekerd en hiermee kan erger voorkomen worden. De politie koppelt terug wat er met de melding is gedaan. Voor u een oogje in het zeil houdt, krijgt u in maart een clinic ‘observeren’ voor aile deelnemers. Tijdens deze clinic wordt u meeqenomen in de geheimen van het signaleren, opsporen en herkennen van verdachte situaties.

Tijdens twee informatieavonden wordt meer uitleg gegeven over het project Waak!. Politie en gemeente vertellen dan wat het project inhoudt. Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot vragen stellen en u kunt zich op deze avond aanmel­ den. De avonden worden gehouden op: 5 maart in Oudegeinzaal (Stadshuis) voor bewoners van Jutphaas/Wijker­sloot en op 7 maart in De Spil voor bewoners van Zandveld, Hoogzandveld en Lekbou­levard. Beide avonden beginnen om 20.00 uur, de koffie staat klaar vanaf 19.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk