Openbaar vervoer in de Doorslag in de knel ?

Vanaf 27 augustus dreigt er geen sneltram én geen bus (lijn 74) meer door Doorslag te reizen. Door vertraging aan het onderhoud van de trambaan vallen de werkzaamheden aan de sneltram samen met renovatie van de Roerdomplaan. De sneltram zal pas begin oktober weer gaan rijden. De inwoners zijn dan verstoken van het openbaar vervoer. De PvdA vraagt het college om maatregelen te nemen om te zorgen dat de inwoners van de Doorslag toch met het openbaar vervoer kunnen reizen.

Vanaf 27 augustus wordt het wegdek van de Roerdomplaan vervangen. Dan is geen doorgaand verkeer mogelijk en de bushaltes van lijn 74 zijn dan opgeheven. Vanwege de vertraging van de werkzaamheden aan de tramrails zal er tot begin oktober geen sneltram én geen bus door de Doorslag rijden. De inwoners zijn dan verstoken van openbaar vervoer.

Casper Langerak van de PvdA Nieuwegein: ‘De PvdA vindt dat onacceptabel en heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om maatregelen te nemen zodat inwoners toch gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is van belang voor inwoners die niet de gelegenheid hebben om met eigen vervoer te reizen, voor leerlingen van het Anna van Rijn college en voor veel forensen die in Doorslag wonen.’ In een reactie laat wethouder Wouter Kolff onnze redactie weten dat de bus gewoon blijft rijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk