Ontsnapte Rattenslang gevangen aan de Manonsingel in Nieuwegein

Vrijdagmiddag 3 februari jl. moest de politie van Nieuwegein in actie komen om een slang uit een dakgoot te halen. Een bewoner aan de Manonsingel in de wijk Zuilenstein zag de slang toen hij zijn dakgoot wilde schoonmaken en allarmeerde hierop de politie. Na enig  overleg en het uitwisselen van foto’s van de slang met een dierenarts, die ook gespecialiseerd is in reptielen, bleek al gauw dat het ging om een niet giftige slang die niet thuishoorde in Nederland. Vermoed werd dat het beest ontsnapt was uit een terrarium.

Toen de politie bezig was om de slang te vangen meldde de eigenaar zich en vertelde dat het zou gaan om een Rattenslang die twee maanden eerder ontsnapt was uit zijn bak. De eigenaar bevestigde nogmaals dat de slang niet giftig was.

Wijk agent Steven: ‘De slang had geen zin om van het dak af te komen en zocht daar een lekker plekje onder de dakpannen om wat te rusten. Daarom klommen mijn collega’s het dak op om hem te halen. Hier was de slang het niet mee eens en op het moment dat mijn collega’s hem probeerde te pakken, wilde hij er vandoor gaan. Helaas voor hem was mijn collega sneller en kon hem vangen. Daarna brachten de bewoners een kussensloop en is hij weer teruggebracht naar de eigenaar.’

De slang weer terug in zijn terrarium bij de eigenaar

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk