Onrust op het Helmkruid over nieuwbouwplannen

Woensdagavond 9 januari was er een informatieavond voor de raadsleden over de bouwplannen op het Helmkruid. Om verbeteringen te bereiken voor de sportaccommodaties van de sportverenigingen VSV en SV Geinoord wil het college honderd woningen in het groen laten bouwen. Hiermee dreigt het aanzicht van dit oude straatje geweld aangedaan te worden. ‘Hoewel de informatieavond in de VSV kantine op het Helmkruid was georganiseerd, waren de bewoners niet uitgenodigd’ aldus Martijn Stekelenburg van de SP Nieuwegein. ‘Gelukkig waren er toch een heel aantal. De aanwezige bewoners waren zeer ongerust over de plannen en hadden veelal het gevoel dat ze te laat ingelicht waren’, geeft Stekelenburg aan.

De plannen werden gepresenteerd door PvdA wethouder Adriani, die uitlegde dat de bouw van 100 woningen nodig zijn om de verbeteringen voor de sportvelden te bekostigen. Naast het Helmkruid wordt ook de locatie Rijnhuizen aangepakt. De hockeyclub daar zal moeten verhuizen om plaats te maken voor woningen in Jutphaas. Deze hockeyclub zal dan ook onderdak moeten krijgen in Parkhout bij het Helmkruid.

De gemeente heeft belooft de bewoners te betrekken bij de uitwerking van de plannen. Niets zou er nog vast staan. Wel heeft het college al een voorkeursscenario op het oog. In deze plannen is overigens nog geen plek opgenomen voor Jeugdland, de bouwspeeltuin van Nieuwegein zuid. SP stelde daar meteen vragen over en gaf aan niet akkoord te gaan met plannen wanneer Jeugdland daarin geen plek heeft. Ook heeft de SP gevraagd naar de gelden die gereserveerd zijn om Jeugdland een nieuw onderkomen te geven. Op 21 januari is er van 17.00 tot 20.00 uur een inloopavond voor bewoners.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk