Nu is de tijd om in actie te komen!

Terwijl regerend rechts de sloopkogel hanteert en links zich om die sloopkogel vastklemt om verworvenheden uit de vorige eeuw te beschermen, lijkt het wel of niemand nog met bouwen aan de toekomst bezig is. Alsof het land niet anders en beter kan. D66 wil optimistisch blijven, breken én verbouwen. Vernieuwen en verbeteren. Dat geldt landelijk. En dat geldt lokaal en regionaal.

Veel te doen
Wij hebben er vertrouwen in dat wij Nederland en ook Nieuwegein kunnen veranderen. Werken aan meer sfeer en samenhang in de binnenstad. Aan meer aanbod en keuze in woningen. Aan redenen voor kinderen om hun energie buiten te verbranden. Aan betere en vooral beter verlichte fietspaden. Aan een kleine effectieve overheid die ‘s avonds open is en waarmee je via internet zaken kunt doen. Aan snel glasvezel onder de straten. We kunnen zelfs iets doen aan de topergernissen van Nieuwegeiners: te hard rijdende en slecht parkerende bestuurders, hondenpoep en zwerfvuil. Er is veel te doen.

Meer invloed vereist werk
Maar eerst moeten we – met onszelf – aan het werk, want pakweg 7,5 procent van de stemmen, twee leden in de raad en één wethouder is te weinig om de verandering te brengen die we willen. Wij moeten nu – vandaag – besluiten dat we méér invloed willen. En dat we af moeten van het idee dat we nooit groter kunnen worden. Veel mensen in Nieuwegein willen wat wij willen. En één van de verworvenheden van deze nieuwe tijd is dat zij niet meer op een ideologie stemmen, maar op mensen, mensen met energie, het juiste gevoel en een goed plan. Dat kan zomaar ons plan zijn in 2014.

Energie
We willen met optimistische mensen, energie én een goed plan de Democraat die in elke Nieuwegeiner schuilt, activeren. Het veld opnieuw inzaaien voor de “grassroots” van 2014 (of eerder, wanneer het kabinet valt). Want verandering komt vanuit mensen en het moet kiemen voor het kan groeien. We starten daarom nu alvast een permanente campagne met een kernteam. De eerste democraat die we activeren ben jij. Want jij bent lid.

Neem de stap
Deze lange campagne zal maar zo sterk zijn als de mensen die ons steunen. Mensen als jij. Je bent al lid, dat was stap 1. Nu kunt je stap 2 zetten door met ons in contact te komen en eventueel stap 3 door actiever te worden. Je kunt via D66 Nieuwegein invloed nemen in de toekomst van Nieuwegein, maar ook van het land. Via moties op de ALV, inspraak en expertgroepen. Je kunt samenwerken aan het nieuwe plan van D66 en samenwerken aan resultaat, aan je eigen ervaring en ontwikkeling en wie weet aan een carrière in de politiek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk