Nog meer schadelijke gassen in Nieuwegein ?

Uit gemeentelijke rapporten blijkt dat de maximum toegestane concentratie aan NOx gassen in een aantal wijken van Nieuwegein met name in Batau wordt overschreden. Dit wordt mede veroorzaakt door de uitstoot van NOx door verkeer over de A2 ter hoogte van Nieuwegein en de heersende westenwind.

De hoeveelheid uitgestoten NOx hangt samen met de temperatuur in de verbrandingsmotor en neemt toe bij de hogere temperatuur die ontstaat bij hogere snelheid. Nu blijkt uit een brief door minister Peijs aan de Tweede Kamer dat zij van plan is de maximum snelheid op de rijksweg A2 ter hoogte van Nieuwegein te verhogen naar 120 km/u. Dit betekent een stijging van de uitstoot van NOx. En dat terwijl de maximum toegestane norm al in overschreden. De gezondheidsrisico’s voor de Nieuwegeindse bevolking worden daardoor onaanvaardbaar vergroot.

De GroenLinks fractie van Nieuwegein maakt zich derhalve ernstig zorgen over de gezondheidsrisico’s voor de bevolking van Nieuwegein en heeft hierover vragen gesteld aan het College van B&W van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk