NJBB Masters in Nieuwegein

Op zaterdag 21 en zondag 22 november worden bij de Stichting Petanque Nieuwegein Nederland (SPNN) de NJBB Masters georganiseerd. De wedstrijden starten om 10.00 en de toegang is gratis. De SPNN is gevestigd aan de Galecopperzoom 1 in Nieuwegein.

Het 2-daags event NJBB Masters is een cyclus voor mannentripletten waarvan de winnaar Nederland zal vertegenwoordigen bij het volgende WK- danwel EK-mannen. Er worden 8 equipes gevormd op basis van de Nationale Competitie. Deze 8 equipes worden ingedeeld in 2 Franse poules. De equipes met 2 winstpartijen gaan door naar de halve finale. De winnaar van poule 1 speelt een ‘best of three’ tegen de nummer 2 van poule 2 en andersom. Beide winnaars spelen de volgende dag de eindfinale in een best of five.

Als we in Nederland over Jeu de Boules spreken, bedoelen we Petanque. De eenvoud van Petanque heeft er voornamelijk voor gezorgd, dat het mondiaal en nationaal verreweg de meest voorkomende spelvariant van het Jeu de Boules is geworden. Petanque kan individueel worden gespeeld, maar ook in teams van twee spelers (doublette) of drie spelers (triplette). De triplette vorm wordt internationaal als de belangrijkste variant beschouwd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk