Katern

Nieuwegein weer twee jaar ‘Fairtrade’ gemeente

Nieuwegein mag zich weer voor twee jaar ‘Fairtrade gemeente’ noemen. Sinds oktober 2010 voldoet Nieuwegein aan alle voorwaarden die nodig zijn om de titel te mogen dragen.

De Stichting Fairtrade Nieuwegein streeft er naar om met de titel ‘Fairtrade gemeente’ het mondiale bewustzijn voor fairtrade in de Nieuwegeinse samenleving te vergroten. ‘Fairtrade’ staat voor eerlijke handel. Dat betekent dat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun product en dat de omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn: geen kinderarbeid, geen extreem lange werkdagen en met aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen.

Nieuwegein was voorloper op het gebied van Fairtrade. In 2010 werd Nieuwegein de 10e gemeente in Nederland die zich ‘Fairtrade gemeente’ mocht noemen. momenteel zijn er al veel meer gemeenten ‘Fairtrade gemeente.’

De Stichting Fairtrade Nieuwegein: ‘Iedere week kun je tijdens het winkelen kiezen voor fairtrade producten. Van deze producten weet je zeker dat ze onder eerlijke voorwaarden zijn verhandeld. Met jouw fairtrade boodschappen zorg je voor betere sociale en milieuomstandigheden voor boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Het is dus heel gemakkelijk om te werken aan duurzame armoedebestrijding.’ Kijk hier voor meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk